Strona główna » Nasze produkty » Mąki
Mąka kokosowa powstaje ze zmielonego miąższu kokosa.
Charakteryzuje się intensywnym zapachem i puszystą konsystencją.
Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Stosowana jest głównie jako zamiennik innych mąk.
Doskonale nadaje się do panierowania mięs i ryb, a także jako dodatek do wypieków, ciast i deserów.
Mąka kokosowa ma również szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej w szczególności używana jest do sosów, sałatek i curry.
Mąka z czarnuszki ma ciemny kolor, bardzo charakterystyczny mocny zapach oraz delikatnie pikantno-gorzkawy smak.
Może być stosowana do przygotowywania domowych wypieków, deserów lub wytrawnych potrwa mięsnych.
Używa się jej również w kosmetyce do peelingów i maseczek do ciała.
Worek 25kg
Paleta 800kg
Dla zamówień mieszanych pakowanie paletowe ustalamy indywidualnie.
W celu zapoznania się ze szczegółami warunków wysyłki prosimy o kontakt.