Mąki

Mąka kokosowa

Mąka kokosowa powstaje ze zmielonego miąższu kokosa. 

Charakteryzuje się intensywnym zapachem i puszystą konsystencją.

Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Stosowana jest głównie jako zamiennik innych mąk.

Doskonale nadaje się do panierowania mięs i ryb, a także jako dodatek do wypieków, ciast i deserów. 

Mąka kokosowa ma również szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej w szczególności używana jest do sosów, sałatek i curry.

Mąka z czarnuszki

Mąka z czarnuszki ma ciemny kolor, bardzo charakterystyczny mocny zapach oraz delikatnie pikantno-gorzkawy smak.

Może być stosowana do przygotowywania domowych wypieków, deserów lub wytrawnych potrwa mięsnych.

Używa się jej również w kosmetyce do peelingów i maseczek do ciała.

Mąki kokosowa i z czarnuszki

ikona workaWorek 25kg
ikona paletyPaleta 800kg

Dla zamówień mieszanych pakowanie paletowe ustalamy indywidualnie.
W celu zapoznania się ze szczegółami warunków wysyłki prosimy o kontakt.